Recenzie Honor 50

Un telefon capabil, dar nu deosebit de competitiv

Honor 50 este primul telefon important lansat la nivel global de compania Honor de când a lansat Honor 20 în 2019. La acea vreme, Honor era un sub-brand Huawei și supus unei interdicții la nivel de companie care împiedica utilizarea produselor Huawei. Aplicatii Google. Honor a recâștigat accesul la aceste aplicații în ianuarie 2021, când Huawei a vândut submarca unui conglomerat de companii chineze.

Din păcate, Honor nu iese din nou pe scena globală cu plăcere. În timp ce Honor 50 este un smartphone perfect capabil, este departe de a fi un showstopper. 

Sari la...

Preț și disponibilitate
Design
Afișare
Camera
Performanță și specificații
Durata de viață a bateriei
Ar trebui să o cumpăr?

Prima poticnire a companiei a fost o lansare confuză în vara anului 2021. Honor a dezvăluit Honor 50 în iulie și Honor Magic 3 în august, dar niciun telefon nu a fost disponibil pentru cumpărare până acum odată cu relansarea lui 50. Acest lucru ne lasă să ne întrebăm, nu am văzut deja acest dispozitiv?

Într-adevăr, avem. Pe lângă prezentarea inițială de vară a lui Honor 50, telefonul este un doppelganger al Huawei Nova 9 , identic ca design și specificații, cu excepția camerei principale, care a fost lansat la nivel global în septembrie 2021. În plus, Honor 50 nu reinventează tocmai Telefon Android – l-ați putea numi chiar „generic”. 

Nu toate telefoanele trebuie totuși să reinventeze roata, iar Honor 50 cu siguranță nu o face, dar uneori este suficient doar pentru a fi o roată destul de bună.

Honor 50 are un ecran cu contrast bun și culori puternice, două camere cu adevărat utile (snapper-ul principal de 108 MP și selfie de 32 MP) și o baterie impresionant de lungă durată. De asemenea, se simte confortabil în mână, are o interfață de utilizator bine optimizată și s-a dovedit suficient de puternic pentru majoritatea nevoilor noastre de joc.

Într-adevăr, am găsit puțin în neregulă cu telefonul în timpul testării lui, în afară de afișajul său temperamental permanent, care uneori pur și simplu nu funcționa, două camere spate inutile și absența unei mufe pentru căști.

Această recenzie pare călduță, dar cu siguranță nu este una negativă: acesta este un telefon Android bun, care nu vă va dezamăgi. Dar cu atât de mulți rivali la același preț, este suficient?

Adevărata problemă cu Honor 50 – un defect care cu siguranță nu este exclusiv pentru acest dispozitiv – este că nu face suficient pentru a se distinge de mulțime. Cu atât de multe telefoane mobile competitive de gamă medie de pe piață în zilele noastre, telefonul nu are puncte de vânzare sau puncte forte unice care să îl facă ușor de recomandat. Este un stăpân în toate meseriile, dar nu stăpânește pe niciuna.

 
 

Prețul și disponibilitatea Honor 50

După o dezvăluire inițială la mijlocul lunii iulie, Honor 50 a fost lansat oficial pe piața globală la sfârșitul lunii octombrie și a fost pus în vânzare pe 12 noiembrie.

Telefonul vine în două variante: versiunea de 6 GB RAM și 128 GB de stocare costă 449 GBP (aproximativ 620 USD, 820 USD), dar puteți obține și 8 GB RAM și 258 GB stocare pentru 529 GBP (710 USD, 960 USD) - aceasta este o diferență mare de preț, așa că, dacă nu aveți absolut nevoie de spațiu de stocare suplimentar sau RAM, vă recomandăm să rămâneți cu modelul mai puțin costisitor.

Acest preț plasează telefonul în capătul mai accesibil al pieței medii, dar chiar printre rivalii la prețuri similare cu puncte de vânzare competitive, cum ar fi Realme GT sau OnePlus Nord 2 , care au primit scoruri foarte mari de recenzii de la noi. 

 
 

Proiecta

Honor 50 se aseamănă în mod curios din punct de vedere al designului cu Huawei Nova 9, până la dimensiuni, greutate și designul camerei din spate. Este posibil ca companiile să fi divorțat, dar se pare că nu s-au depășit încă una de cealaltă.

Dispozitivul măsoară 160 x 73,8 x 7,8 mm și este destul de ușor, cântărind doar 175 g. Ecranul curbat face ca dispozitivul să fie confortabil de ținut în mână, dar unghiul subtil de pe părțile laterale ale acestui telefon minimizează atingerile accidentale de pe marginea afișajului. Butonul de pornire ușor de accesat de pe marginea dreaptă este un bonus suplimentar. 

Telefonul are un port USB-C, folosit atât pentru încărcare, cât și pentru transferul de date, dar nu are mufă pentru căști de 3,5 mm. Ne pare rău, fani ai sunetului cu fir – va trebui să folosiți căști fără fir sau să obțineți un adaptor USB-C.

Puteți cumpăra telefonul în versiuni negru, argintiu și verde, deși acesta din urmă arată gri la anumite lumini. Există, de asemenea, o versiune sidefată specială, cu literele din numele lui Honor tencuite pe spate - acest model ar putea fi un pic de gust dobândit.

Partea din spate a telefonului are bumpul camerei, care constă din două cercuri – cel de sus găzduiește obiectivul principal al camerei, iar cel de jos conține celelalte trei lentile, precum și modulul blițului. Aceste denivelări nu sunt prea invadatoare, dar ies suficient de mult pentru a face telefonul să se clătinească dacă este așezat pe o suprafață.

Mobilul nu are o evaluare IP, iar în secțiunea Întrebări frecvente a site-ului său, Honor afirmă că „Honor 50 nu suportă rezistență la apă sau praf”, așa că cel mai bine este să evitați scăparea telefonului în apă și să-l puneți într-un carcasă pentru a o proteja de murdărie sau praf.

 
 

Afişa

Suntem fani ai ecranului Honor 50. Este un panou OLED de 6,57 inchi cu o rezoluție FHD+, o rată de reîmprospătare de 120 Hz și o rată de intrare la atingere de 300 Hz. Afișajul se curbează la margini și este despărțit de un decupaj pentru camera frontală în centrul marginii superioare.

Acestea sunt niște specificații medii pentru un telefon de acest preț, dar când afișajul mediu este atât de frumos, nu este un lucru rău. Afișajul este puternic, cu culori îndrăznețe și o luminozitate maximă lăudabilă și a făcut ca jocurile și videoclipurile transmise în flux să arate bine.

Unii oameni iubesc ratele de reîmprospătare ridicate, iar alții nu sunt la fel de impresionați; i-am recomanda cel din urmă grup să testeze Honor 50, deoarece mișcarea părea chiar mai lină pe telefon decât pe alte afișaje de 120 Hz. Se pare că animația software din interfața cu utilizatorul a fost concepută pentru a completa această rată ridicată.

O problemă de afișare pe care am întâlnit-o a fost cu afișajul mereu activ, o caracteristică care nu a funcționat întotdeauna. Nu am putut înțelege de ce ar funcționa uneori și alteori nu – telefoanele cu AOD îl opresc de obicei când dispozitivul este cu fața în jos, deoarece nu l-ai putea vedea, dar nu asta a fost experiența noastră cu Onoare 50. 

Am menționat această problemă în revizuirea noastră practică inițială a Honor 50, dar după câteva săptămâni de testare a telefonului, încă nu avem o înțelegere clară a ceea ce se întâmplă.

 
 

Camere de luat vederi

Honor 50 ar putea avea patru camere din spate, dar în timp ce camera principală este destul de bună, în altă parte este un caz de calitate în detrimentul cantității.

Snapper-ul principal are un senzor de 108MP și face fotografii folosind 9-to-1 pixel binning, ceea ce înseamnă că camera combină fiecare nouă pixeli într-unul gigant. Acest lucru permite senzorului să „vadă” multă lumină și produce imagini finale de 12 MP.

Am descoperit că fotografiile făcute cu această cameră principală au arătat îndrăznețe și luminoase, chiar și în setări de lumină scăzută, ceea ce nu putem spune despre toate telefoanele cu cameră de 108MP. Focalizarea automată este rapidă, iar efectul de profunzime cu aspect natural face ca fotografiile de aproape să pară și mai bune.

După cum am menționat, camera principală funcționează destul de bine în condiții de lumină scăzută și am luat câteva fotografii bune de incendii și artificii care nu au fost la fel de explozite sau ascunse precum au fost imagini similare pe alte telefoane pe care le-am folosit.

Acesta nu este cel mai ieftin telefon de 108MP – nu cu Realme 8 Pro și Xiaomi Redmi Note 10 Pro de pe piață – dar AI de optimizare a scenei de la Honor înseamnă că Honor 50 ar putea fi unul dintre cele mai bune cu un senzor de înaltă rezoluție.

Dar acum la lentilele mai mici, ultra-wide de 8MP, senzor de adâncime de 2MP și snappers macro de 2MP. Primul este util pentru a face instantanee cu un câmp vizual larg, dar fotografiile nu sunt chiar la fel de colorate sau de înaltă rezoluție ca cele produse de snapper-ul principal.

Camerele de 2MP sunt totuși verigile slabe adevărate și există o tendință de companii de telefonie, inclusiv camere auxiliare de joasă rezoluție ca aceasta, care nu adaugă prea mult. Am descoperit că imaginile macro sunt granulate și pixelate, iar senzorul de adâncime nu părea să adauge nimic care nu era deja prezent în vizualizarea obiectivului standard.

Lipsa unui avantaj competitiv este deosebit de remarcabilă în opțiunile camerei lui Honor 50 – dacă duo-ul său de 2 MP ar fi înlocuit cu o cameră macro personalizată în stil Xiaomi, sau chiar cu un teleobiectiv, telefonul ar fi mult mai ușor de recomandat pentru abilitățile sale fotografice.

Dacă avem un lucru despre capacitățile camerei Honor 50 despre care suntem încântați să vorbim, acesta este selfie snapper de 32 MP. Subiecții arată îndrăzneț cu lumini și umbre sporite, iar efectele de profunzime cu aspect natural fac fotografiile să arate grozav.

Selfie-urile arată bine chiar și în condiții de lumină scăzută și ne place în mod deosebit modul în care modificările modului Portret nu strică aspectul natural al pielii și părului, așa cum fac adesea pe alte telefoane.

Înregistrarea video ajunge până la 4K la 30fps sau 1080p la 60fps - practic la fel ca pe orice alt telefon Snapdragon 778G. Probabil că nu aveți nevoie de performanțe mai bune, decât dacă sunteți un videograf profesionist.

Unele dintre celelalte moduri care merită subliniate sunt multi-video, care vă permite să înregistrați simultan dintr-o combinație de camere frontale și spate; diafragma, care este o întorsătură a modului în stil „Portret”, dar concepută pentru obiecte (deoarece vă permite să schimbați manual diafragma pentru a controla adâncimea câmpului); și poveste, care vă permite să filmați mai multe fragmente video scurte și apoi să le editați împreună cu muzică.

Multe dintre aceste moduri merită să ne jucăm, dar nu ne-am trezit să le folosim pentru videoclipurile sau fotografia de zi cu zi.

 
 

Performanță și specificații

Honor 50 are un chipset Snapdragon 778G, care este unul dintre cele mai puternice procesoare mid-range pe care le veți găsi într-un smartphone. Cu toate acestea, acest chipset nu poate ține o lumânare pentru procesoarele din seria Snapdragon 800.

Puteți alege 6 GB, 8 GB sau 12 GB RAM – noi am testat 6 GB – și spațiu de stocare de 128 GB sau 256 GB.

Acesta este un telefon 5G și, deși cu siguranță nu este cel mai ieftin mobil disponibil cu această conectivitate de nouă generație, este încă relativ accesibil și s-ar putea dovedi o opțiune bună pentru cei care caută 5G la preț redus.

Am găsit că Honor 50 se simțea captivant și, în utilizarea de zi cu zi, nu am putut face diferența dintre acest telefon și unul cu un chipset de top. Sarcinile de bază, cum ar fi navigarea în interfața cu utilizatorul, verificarea rețelelor sociale și descărcarea de aplicații, se simt ușor și rapide.

Trecând în jocuri de ultimă generație, uneori am putea spune că nu jucăm pe un chipset de ultimă generație. Din când în când telefonul afișa bâlbâi sau întârzieri, în special în momentele aglomerate, cum ar fi atunci când telefonul trebuia să încarce simultan mai multe părți în mișcare.

Totuși, am constatat că această problemă a apărut rar. A apărut din când în când în lupte intense în Call of Duty: Mobile, dar, în funcție de ceea ce jucați, este posibil să nu aveți probleme. Nu vom nota telefonul pentru asta, deoarece performanța generală a jocurilor a fost decentă.

Difuzoarele lui Honor 50 sunt... bine. Sună puțin mediu pentru difuzoarele telefoanelor, devenind un pic slab atunci când sunt transformate la volume mari, dar sunt potrivite pentru apeluri telefonice și altele asemenea.

 
 

Software

Software-ul de aici este Android 11, cu interfața de utilizare Magic a lui Honor pusă deasupra – și da, fiți siguri, aplicațiile Google sunt disponibile pe mobil, inclusiv Maps, Pay și Play Store.

În comparație cu Android stoc și, de fapt, multe alte interfețe de utilizator pe care producătorii de telefoane le încorporează, Magic UI arată mai degrabă desenat - culorile din pictograme și meniuri sunt puternice și strălucitoare, iar pictogramele sunt mari. Bănuim că utilizatorii le va plăcea sau nu le va plăcea foarte mult felul în care arată mobilul.

Dar aspectul este una, iar performanța este alta. Există ceva puțin... ei bine, magie, despre Magic UI.

După cum este detaliat în alte secțiuni, software-ul lucrează din greu pentru a optimiza performanța acestui telefon. Am fost uimiți de animația care completează afișajul de 120 Hz. În plus, am putea prelungi în mod activ durata de viață a bateriei telefonului, participând la notificările care ne avertizează despre aplicațiile consumatoare de energie. 

Dacă există o problemă majoră cu Magic UI, este că îi lipsesc unele dintre extrasele găsite în alte dispozitive concurente. În zilele noastre, diferitele telefoane mobile vă permit să personalizați funcții precum afișarea permanentă, nuanța ecranului și setările audio. În comparație, Magic UI se simte puțin restrictiv în opțiunile sale.

 
 

Durata de viata a bateriei

Unul dintre aspectele noastre preferate ale Honor 50 este durata de viață a bateriei. Am reușit să trecem cu ușurință printr-o zi fără taxă, indiferent dacă verificăm „Gram din când în când, jucăm o mulțime de jocuri sau transmitem ore de muzică sau Netflix.

Am estima că dispozitivul are o durată de viață a bateriei de o zi și jumătate, ceea ce este impresionant, deoarece pe hârtie, pachetul său de putere de 4.300 mAh nu este uriaș. Probabil că în culise există unele optimizări software care economisesc sucul - cu utilizarea zilnică standard, am trece doar aproximativ 65-70% din încărcare într-o zi.

Încărcarea se face la 66 W, care este destul de rapidă pentru un telefon de gamă medie, deși cu siguranță nu cea mai rapidă. La această viteză, a durat aproximativ 40 de minute pentru a porni dispozitivul la maximum.

Nu există alimentare fără fir aici, ceea ce este o mare diferență între Honor 50 și Huawei Nova 9, dar la acest preț, alimentarea prin cablu este tot ceea ce te-ai aștepta cu adevărat.

 
 

Ar trebui să cumpărați Honor 50?

 
 

Cumpără-l dacă...

Ești un amator de selfie-uri
Dacă îți place să faci poze cu tine, în special în setările slabe, atunci Honor 50 ar putea fi o alegere bună. A reușit chiar să ne facă să arătăm bine, uneori.

Vrei un telefon mobil de lungă durată
Am constatat că Honor 50 continuă să funcționeze cel puțin o zi între încărcări și, de obicei, mai mult. În mod clar, nu trebuie neapărat să cumpărați un telefon cu baterie mare pentru a obține multă putere de rezistență.

Îți dorești un dispozitiv de fotografie de noapte la preț redus
În comparație cu o mulțime de alte telefoane cu preț similar, Honor 50 este bun la fotografierea cu lumină scăzută datorită camerei sale principale, dar nu te aștepta să-ți bată iPhone-ul.

 
 

Nu-l cumpăra dacă...

Îți plac căștile
cu fir Fără mufă pentru căști de 3,5 mm, acest telefon nu va fi bun pentru voi, audiofili, care trebuie neapărat să vă conectați căștile, decât dacă cumpărați și un adaptor.

Îți place afișajul permanent Afișajele
mereu pornite pot fi foarte utile pentru a culege rapid informații fără a porni dispozitivul – dacă, adică, funcționează bine. Funcția nu își face treaba aici, așa că dacă aveți absolut nevoie de AOD, căutați în altă parte.

Există o specificație de care aveți nevoie în special
, Honor 50 este un echipament polivalent, dar nu excelează în niciun departament. Dacă aveți nevoie de o centrală pentru jocuri cu preț redus, sau de un aparat foto puternic sau de un accesoriu de modă, există și alte dispozitive care se descurcă mai bine în anumite categorii.

  • Prima revizuire în noiembrie 2021