Recenzie Huawei P50 Pro

Huawei continuă să avanseze - cu sau fără Google

Huawei nu trebuie să demonstreze în continuare că poate face telefoane emblematice care pot merge cap în cap cu telefoane de la orice alt producător. Am văzut Huawei făcând acest lucru în mod repetat cu seria de telefoane Mate și P, care au depășit granițele în ceea ce privește designul, caracteristicile și fotografia mobilă an de an. Huawei P50 Pro continuă în acest sens.

Provocarea – și ați mai auzit asta înainte – vine din partea software-ului. De când Statele Unite au interzis Huawei să folosească serviciile Google, Huawei a lucrat pentru a-și dezvolta propria platformă bazată pe Android, pentru a convinge dezvoltatorii de aplicații să-și publice aplicațiile în propria galerie de aplicații.

Sari la...

Data lansării și prețul
Design și afișaj
Specificații și performanță
Camera
Software
Durată de viață a bateriei
Ar trebui să-l cumpăr?

În funcție de parte a lumii în care locuiți, Huawei a făcut progrese decente în acest sens, cu multe dintre aplicațiile și serviciile regionale populare disponibile în Galeria de aplicații. Huawei trebuie să-i cucerească pe dezvoltatorii mai mari: în timp ce aplicațiile majore precum Snapchat și TikTok sunt în Galeria de aplicații, Instagram și WhatsApp încă lipsesc.

Lăsând software-ul deoparte, însă, cu P50 Pro, Huawei a realizat din nou un telefon impresionant, care poate concura cu flagship-urile oricărui producător de frunte.

Designul lui P50 Pro este izbitor: arată superb, este subțire și ușor și se așează foarte bine în mână. Arată și se simte fiecare centimetru ca un produs de lux.

Performanța este impresionantă datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 888 , cu aplicații care se lansează rapid și funcționează fără probleme. Cei 8 GB de memorie RAM oferiti nu sunt o specificație de top, dar este suficient pentru a vă asigura că telefonul se simte ferm. Opțiunile de stocare diferă în funcție de regiune – modelul nostru de revizuire are 256 GB, ceea ce este suficient pentru utilizatorul obișnuit. Telefonul nu are, totuși, suportul 5G, o altă consecință a restricțiilor din SUA.

Acolo unde Huawei P50 Pro strălucește cu adevărat este fotografia, ceea ce nu este surprinzător, deoarece Huawei a fost de multă vreme în fruntea fotografiei mobile, în special cu seria sa P. Camera principală de pe Huawei P50 Pro este fantastică și capabilă să surprindă fotografii strălucitoare în orice condiții de iluminare. Am fost, totuși, ușor dezamăgiți de camerele ultrawide și telefoto, care nu oferă cea mai bună fidelitate a culorii în comparație cu shooterul principal.

Capacitatea bateriei de pe Huawei P50 Pro nu este cea mai mare pe care am văzut-o, dar este suficient de bună pentru a vă asigura o zi de utilizare moderată. Huawei oferă încărcare rapidă cu fir de 66 W și încărcare fără fir aproape la fel de rapidă de 50 W, permițându-vă să reîncărcați rapid atunci când este necesar.

În general, Huawei P50 Pro are tot ce v-ați aștepta de la un telefon emblematic în 2022, iar progresul pe care Huawei l-a făcut în obținerea de aplicații pe platforma sa este lăudabil. În cele din urmă, însă, aplicațiile pe care le utilizați în mod regulat și, în special, măsura în care vă bazați pe serviciile Google precum Gmail, Google Photos, Maps și YouTube, va dicta dacă P50 Pro este sau nu un telefon la care ar trebui să vă uitați.

 
 

Data lansării și prețul Huawei P50 Pro

Huawei P50 a fost anunțat pentru China anul trecut și acum este lansat la nivel internațional. Telefonul este disponibil în prezent în Marea Britanie, printre alte regiuni precum Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită. 

Huawei de obicei nu își vinde telefoanele în SUA sau Australia, așa că nu vă așteptați să le puteți cumpăra acolo.

În Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite există o singură configurație a Huawei P50 Pro – 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare – care are un preț de 1.099,99 GBP / 3.999 AED. Cel puțin din punct de vedere al capacității, pentru ceea ce obțineți, Huawei P50 Pro este o valoare mai bună decât iPhone 13 Pro Max și Samsung Galaxy S22 Ultra .

Huawei P50 Pro a fost anunțat inițial în patru culori, iar disponibilitatea variază în funcție de regiune. În Marea Britanie, deși este disponibil în culorile Golden Black și Cocoa Gold.

 
 

Design și afișare

Huawei nu este străin să lanseze telefoane arătoase și cu senzații premium, iar P50 Pro arată elegant și stilat și sta bine în mână. Măsurând 158,8 x 72,8 mm și cântărind 195 g, P50 Pro nu este nici prea mare, nici prea greu. 

La fel ca majoritatea telefoanelor emblematice Huawei din ultimii ani, butoanele de volum și butonul de pornire se află în partea dreaptă, în timp ce portul USB Type-C și tava SIM sunt situate în partea de jos. 

Difuzoarele sunt situate în partea de sus și de jos, în timp ce senzorul de amprentă se află în spatele ecranului, care are margini curbate care se înfășoară în cadrul metalic.

Huawei P50 Pro este disponibil în patru culori: Golden Black, Pearl White, Charm Pink și Cocoa Gold, deși culorile care vă sunt disponibile pot depinde de ce parte a lumii locuiți. Am trecut în revistă modelul Cocoa Gold, pe care îl aveți pot vedea imaginea de-a lungul acestui articol. 

Partea din spate a telefonului are o suprafață metalică lustruită cu un aspect subtil auriu. Arată elegant, dar atrage amprentele digitale. Partea din spate a telefonului găzduiește, de asemenea, două module de inel pentru cameră destul de mari, găzduite în interiorul unei bucăți de pastile care nu iese la fel de mult ca cele de pe unele dintre telefoanele emblematice recente pe care le-am avut. văzut. 

Cu toate acestea, „camera cu matrice dublă”, așa cum îi place să o numească Huawei, iese cu siguranță în evidență și va suscita reacții diferite, de la intimidant la intrigant.

Ecranul Huawei P50 Pro are o dimensiune de 6,6 inci cu o rezoluție de 1228 x 2700 cu o densitate de pixeli de 450ppi. Pentru comparație, Samsung S21 Ultra vine la 1440 x 3200 pentru 515ppi și iPhone 13 Pro Max la 1284 x 2778 pentru 458ppi. Totuși, nu vă învăluiți prea mult în numere - toate aceste telefoane au ecrane de foarte înaltă rezoluție care arată clare.

Reproducerea culorilor este excelentă, iar ecranul OLED este excelent pentru a viziona filme și videoclipuri. Huawei a crescut, de asemenea, rata de reîmprospătare la 120 Hz, de la 90 Hz la P40 Pro, ceea ce face ca navigarea în interfața de utilizare sau derularea prin aplicații să fie super lină. Puteți seta rata de reîmprospătare la Dinamic, care ajustează rata de reîmprospătare în funcție de ceea ce faceți pe telefon, pentru a economisi durata de viață a bateriei, dar veți obține cea mai fluidă experiență completă setând-o la Înalt.

 
 

Specificații și performanță

Huawei P50 Pro este alimentat de chipsetul Qualcomm Snapdragon 888 găsit în majoritatea telefoanelor emblematice de anul trecut, cu o omisiune: vine doar cu o conectivitate LTE/4G.

Chipsetul este asociat cu 8 GB de RAM și 256 GB de spațiu de stocare pe modelul nostru de revizuire, care ar trebui să fie suficient de stocare pentru majoritatea oamenilor, dar versiunile de 128 GB și 512 GB sunt disponibile pe alte piețe, cele din urmă primind și o creștere a RAM la 12 GB. 

De asemenea, puteți extinde capacitatea de stocare prin cardul Huawei Nano Memory (NM). Deși acest format nu este la fel de popular ca cardurile microSD, cardurile NM au aceeași formă și dimensiune ca un card Nano SIM, ceea ce face ușoară utilizarea unui SIM secundar sau a unui card Nano Memory pe tava SIM a telefoanelor Huawei.

La fel ca toate celelalte telefoane emblematice, Huawei P50 Pro s-a dovedit a fi extrem de neted și ferm în utilizarea de zi cu zi. Telefonul a obținut 3018 în Geekbench 5, ceea ce este aproape de ceea ce au obținut alte telefoane bazate pe Snapdragon 888.

În ceea ce privește lipsa 5G, așa cum am menționat, aceasta se datorează restricțiilor impuse Huawei, iar cât de important este 5G este ceva asupra căruia va trebui să decideți. Am efectuat un test de viteză folosind 4G și am obținut o viteză de descărcare de 292 Mbps pe Huawei P50 Pro. 

Pentru comparație, iPhone 13 Pro Max în modul 5G a reușit o viteză de descărcare de 586 Mbps. Așadar, iPhone-ul are o viteză dublă și, cu siguranță, va descărca lucrurile mai repede, dar pentru a pune lucrurile în perspectivă ai nevoie doar de 25 Mbps pentru a reda un videoclip 4K.

De asemenea, Huawei s-a priceput foarte bine la facilitarea conectivității între dispozitive din propriul ecosistem – așa că, dacă aveți un laptop sau o tabletă Huawei sau un monitor MateView, aceste dispozitive se pot conecta cu ușurință la telefonul dvs. Huawei și între ele și pot partaja date. perfect. 

 
 

aparat foto

Huawei P50 Pro este echipat cu o cameră destul de intimidantă în formă de pastilă, care găzduiește patru camere Leica alimentate cu inteligență artificială. Camera lată principală are un senzor de 50MP, iar acesta este asociat cu un teleobiectiv periscop de 64MP capabil de zoom optic de 3,5x, un obiectiv ultra-wide de 13MP și un senzor monocrom de 40MP.

Având în vedere acest hardware, nu este o surpriză că P50 Pro poate face imagini uimitoare. Rareori am rămas dezamăgiți de camere, mai ales ziua. Imaginile au ieșit clare, detaliate și cu o gamă dinamică largă. 

În trecut, smartphone-urile Huawei au fost cunoscute că îmbunătățesc culorile pentru a face imaginile să pară mai vibrante și mai atrăgătoare. Dar cu P50 Pro, procesarea imaginii este de așa natură încât culorile, inclusiv acele tonuri de piele foarte importante, par mai adevărate. Mai mult, modul AI dedicat a fost reglat fin pentru a face ajustări mai subtile și mai precise ale imaginilor, mai degrabă decât să crească vibrația.

Configurarea camerei P50 Pro vă oferă o mulțime de opțiuni de fotografiere Posibilitatea de a obține o vizualizare ultra-largă a unei scene este întotdeauna utilă, la fel și modul macro dedicat pentru imaginile de aproape. Cu toate acestea, gestionarea culorilor în aceste moduri este ceva la care Huawei încă trebuie să lucreze. De exemplu, o fotografie realizată cu obiectivul lat primar va arăta mai cald decât aceeași fotografie realizată cu obiectivul ultra-larg. Având în vedere că aceasta este o experiență emblematică, suntem puțin dezamăgiți de astfel de schimbări de culoare.

Acest lucru este vizibil și atunci când treceți de la obiectivul lat principal la obiectivul teleobiectiv periscop, unde găsiți un zoom optic de 3,5x cu un nivel de detaliu incredibil. Puteți mări până la 100x cu P50 Pro și, în cea mai mare parte, imaginile de până la 30-50x sunt oarecum utilizabile, restul intervalului de zoom fiind un factor de noutate. Este o poveste similară cu senzorul monocrom dedicat. Pentru începătorii în fotografie, acest lucru pare să aplice un filtru alb/negru peste orice imagine obișnuită și, în cea mai mare parte, este. Cu toate acestea, pasionații de fotografie pot aprecia mai mult această caracteristică.

Pe cât de plăcută este fotografia de zi pe P50 Pro, există câteva avertismente. În primul rând, viteza obturatorului camerei este mai mică și deseori ne-am trezit așteptând o fracțiune de secundă înainte de a fi făcută o fotografie. În cele mai multe situații, acest lucru nu va fi mare lucru, dar dacă veți încerca vreodată să surprindeți un moment trecător, ați putea rata lovitura. 

În al doilea rând, vizorul camerei nu arată cu exactitate cum va arăta o fotografie odată capturată. Când făceam fotografii care includeau cerul, vizorul arăta imagini care erau supraexpuse și explodate. Cu toate acestea, odată ce fotografia este făcută, procesarea smartphone-ului se activează pentru a produce o fotografie bine expusă. Aceasta nu este o critică la adresa calității imaginii, este doar ceva despre care am remarcat că face parte din experiența utilizatorului.

Când vine vorba de fotografia cu lumină scăzută, Huawei a fost întotdeauna în frunte. Cu toate acestea, în timp ce imaginile cu lumină scăzută de la P50 Pro arată impresionant, nu sunt la fel de clare cum am văzut recent de la unii concurenți. Anumite imagini cu lumină scăzută, în special ale clădirilor, au adesea o ușoară moale. 

Și, în mod ciudat, activarea modului de noapte a înrăutățit lucrurile, deoarece expunerea mai lungă a introdus neclaritate în fotografii, chiar dacă în majoritatea cazurilor temporizatorul modului de noapte era de doar o secundă. De asemenea, am întâlnit unele erori în care cronometrul a rămas aprins timp de 10-12 secunde, fotografia rezultată fiind o mizerie neclară. Sperăm că acestea sunt anomalii care pot fi rezolvate cu actualizări de software.

Rezultatele cu lumină scăzută de la utilizarea camerei ultra-large sunt relativ dezamăgitoare. Navele emblematice moderne folosesc o configurație în care atât obiectivul primar, cât și cel ultra-larg sunt de calibru similar. Dar, în cazul lui P50 Pro, senzorul cu rezoluție mai mică, combinat cu inconsecvențele de culoare pe care le-am menționat, oferă o experiență mai puțin decât ideală în condiții de lumină scăzută. Chiar și atunci când doriți să utilizați obiectivul ultra-wide pentru o vizualizare micșorată de 0,8x sau 0,9x, pierderea de calitate rezultată este destul de vizibilă. Puteți compensa într-o anumită măsură folosind modul noapte; cu toate acestea, acest lucru duce la franjuri violet în imaginea rezultată.

Când vine vorba de captură video, P50 Pro poate înregistra videoclipuri până la 4K la 60 fps. Atât obiectivul lat primar, cât și obiectivul teleobiectiv cu periscop au stabilizare optică a imaginii (OIS), dar nu există o astfel de asistență pentru obiectivul ultra-larg. Mai mult, obiectivul ultra-wide este limitat la 4K 30fps. Dacă mișcările tale sunt fluide și nu schimbi obiectivele la mijlocul înregistrării, experiența video de la camera P50 Pro este bună. Dar când doriți să utilizați mai multe lentile, tranzițiile sunt zimțate și aspre. 

În față, P50 Pro are un singur selfie snapper de 13 MP. Calitatea sa este adecvată pentru majoritatea situațiilor și pentru postarea pe rețelele sociale, datorită în mare parte câmpului său vizual mai larg. De asemenea, puteți profita de modul de noapte în condiții de lumină scăzută, deși imaginile ies puțin mai blânde decât ne-am dori. Ca și în cazul camerei primare, camera selfie acceptă, de asemenea, o serie de opțiuni pentru modul portret, deși, deși acestea funcționează bine când vine vorba de detectarea marginilor pentru efectele de estompare a fundalului, camera are tendința de a vă înfrumuseța puțin fața, chiar și atunci când modul frumusețe este dezactivat.

 
 

Software

Așa cum este cazul tuturor telefoanelor Huawei din ultima vreme, P50 Pro rulează Android, dar fără servicii Google din cauza restricțiilor impuse de guvernul SUA. Interesant este că Huawei a ales să lanseze P50 Pro pe piețele internaționale cu EMUI, care este mai degrabă un skin pe Android 10 decât HarmonyOS - o furcă pe Android, care este ceea ce este folosit în China. 

Lipsa serviciilor Google și a Magazinului Play este ceva cu care utilizatorii vor trebui să țină seama și, în funcție de locul din lume în care locuiți și de cât de mult depindeți de serviciile Google, ar putea fi oriunde între o supărare minoră și un motiv pentru a nu Luați în considerare chiar și acest telefon.

Huawei a depus mult efort pentru ca dezvoltatorii de aplicații să-și port aplicațiile în App Gallery, care este echivalentul Huawei al Magazinului Play și, din nou, în funcție de regiune, kilometrajul dvs. poate varia. În Orientul Mijlociu, multe dintre cele mai populare aplicații – de la servicii bancare la livrare de alimente și servicii de utilități – au fost disponibile în App Gallery. Dar suportul pentru unele dintre aplicațiile mai mari, cum ar fi Instagram și WhatsApp, încă lipsește. Deși există modalități de a ocoli acest lucru prin încărcarea laterală a unor astfel de aplicații - și Huawei facilitează acest lucru, este aparent imposibil să introduceți aplicații Google pe telefonul dvs. Huawei.

Dacă te bazezi pe Gmail sau Google Foto sau YouTube, de exemplu, singura ta opțiune este să accesezi aceste servicii folosind un browser web, ceea ce nu este o experiență ideală. Este o situație frustrantă și ceva care este dincolo de controlul Huawei, ceea ce este păcat, deoarece interfața de utilizare a telefonului arată grozav și este ușor de utilizat.

Cu EMUI 12, care este construit pe Android 10, Huawei a șlefuit interfața de utilizare pentru a arăta frumos. Pictogramele au fost reproiectate, iar fonturile arată bine. Modificările interfeței, cum ar fi folderele mari de pe ecranul de pornire sau accesul la widget prin apăsarea lungă a pictogramei unei aplicații, ajută la utilizarea de zi cu zi.

 
 

Durata de viata a bateriei

P50 Pro este alimentat de o baterie de 4.360 mAh, care este oarecum mică, având în vedere grosimea de 8,5 mm a telefonului. Cu toate acestea, având în vedere că telefonul nu acceptă 5G, capacitatea și rezistența bateriei sunt adecvate pentru o zi întreagă de utilizare moderată. 

Acest lucru se traduce în aproximativ 6-7 ore de timp de pornire a ecranului înainte de a fi nevoie să-ți dai sucul telefonului. Dacă sunteți un utilizator intens, care este în mod constant online, folosind GPS-ul și face fotografii și videoclipuri, timpul de activare a ecranului poate scădea sub șase ore și ar putea fi necesară o reîncărcare înainte de sfârșitul zilei.

Din fericire, Huawei are o suită de funcții de încărcare încorporate care înseamnă că ar trebui să puteți evita problemele de viață a bateriei. În primul rând, viteza de încărcare de 66 W prin cărămida inclusă înseamnă că veți putea trece de la 0 la 70% în aproximativ 30 de minute, cu o încărcare completă posibilă în puțin mai puțin de o oră. 

Mai impresionant, P50 Pro acceptă și încărcarea wireless de 50 W cu încărcătorul proprietar opțional. Dacă sunteți obișnuit să vă plasați smartphone-ul pe un pad wireless atunci când lucrați, este puțin probabil să rămâneți fără încărcare în momente importante. Din păcate, nu există suport pentru încărcarea wireless inversă pe flagship, ceea ce este surprinzător, deoarece am văzut acest lucru pe telefoanele Huawei anterioare.

 
 

Ar trebui să cumpărați Huawei P50 Pro?

 
 

Cumpără-l dacă...

Cauți un telefon excelent cu cameră

Seria Huawei P se remarcă prin camerele sale, iar P50 Pro nu este diferit. Camera principală face fotografii excelente în orice moment al zilei. 

Sunteți mulțumit de un telefon Android emblematic fără Google 

Dacă sunteți în căutarea unui telefon Android, dar nu utilizați niciunul dintre serviciile Google, P50 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane pe care le puteți cumpăra.

Dețineți alte dispozitive Huawei și doriți fără întreruperi 

Huawei a făcut o treabă excelentă în integrarea dispozitivelor sale în ecosistemul său. Dacă dețineți deja un laptop, o tabletă sau un monitor Huawei, P50 Pro poate face schimb de date fără probleme sau poate partaja ecrane cu ei.

 
 

Nu-l cumpăra dacă...

Serviciile Google sunt importante pentru dvs 

Dacă serviciile Google precum Gmail, Google Foto, YouTube și Google Maps sunt esențiale pentru viața sau munca ta, atunci ar fi mai bine să cauți în altă parte.

Trebuie să aveți conectivitate 5G

Huawei P50 Pro nu vine cu o conectivitate 5G, iar dacă doriți conectivitate de nouă generație pe următorul telefon, atunci va trebui să căutați alternative.

Cauți un telefon accesibil 

 Huawei P50 Pro este un telefon emblematic cu un preț emblematic, chiar dacă este mai accesibil decât rivalii de la Apple și Samsung.