Recenzie OnePlus Nord CE 2

Mid-ranger, care este mai mult decât suma părților sale

„CE” ar putea reprezenta „Core Edition”, dar OnePlus Nord CE 2 nu este un OnePlus Nord 2 . Designul său este la fel de Oppo ca și OnePlus, performanța sa este cu câteva crestături sub progenitorul său mediu și îi lipsește senzorul principal al camerei Nord 2.

Sari la...

Data lansării și prețul
Design
Display
Camera
Specificații și performanță
Software
Durată de viață a bateriei
Ar trebui să o cumpăr?

Pare dur să ne referim la OnePlus Nord CE 2 drept bani pentru o frânghie veche, dar aceasta este impresia inițială cu care am rămas. Afișajul telefonului și sistemul de cameră sunt identice cu OnePlus Nord CE de dinainte, iar designul din plastic este doar puțin îmbunătățit.

În mod esențial, totuși, acesta rămâne un telefon plăcut de utilizat în fiecare zi. Petrece timp de calitate cu OnePlus Nord CE 2, iar farmecele sale subtile vor începe să te cucerească.

Performanța sa a făcut un pas modest, dar binevenit înainte, iar OxygenOS de la OnePlus continuă să fie una dintre cele mai bune interfețe de utilizare Android de pe piață. Impactul acestui ultim punct nu ar trebui subestimat într-o piață de gamă medie plină de interfețe de utilizare atrăgătoare, selecții incoerente de aplicații personalizate și ecrane de pornire supraîncărcate.

Este simțul general al echilibrului și al competenței care ar putea reprezenta doar caracteristica definitorie a lui Nord CE 2, mai degrabă decât orice specificație unică. Există telefoane cu ecrane, procesoare și afișaje mai bune pentru bani similari, dar puține sunt atât de coezive.

Dacă ar fi să alegem o singură componentă care să fie demnă de laudă aici, probabil că ar fi încărcătorul SuperVOOC de 65 W al lui Nord CE 2. Cu capacitatea de a vă aduce la o încărcare completă în puțin peste 30 de minute, este posibil să încetați să îl conectați peste noapte.

Dar OnePlus Nord CE 2 este în cele din urmă un telefon cu o competență liniștită și un farmec subestimat. Este pentru cei care nu sunt preocupați de specificațiile care țin caseta și care doresc pur și simplu un telefon cu întreținere redusă de 300 de lire sterline, fără nicio prostie.

 
 

Pret si disponibilitate OnePlus Nord CE 2

 • S-a pus în vânzare pe 10 martie 2022
 •  Model unic la prețul de 299 GBP / 349 EUR 

OnePlus Nord CE 2 ajunge în magazinele din Marea Britanie, Europa și India pe 10 martie 2022. Nu există știri despre o lansare în SUA sau Australia în momentul scrierii acestui articol și nu ne-am ține respirația pe niciuna dintre părți.

OnePlus și-a păstrat prețul la fel ca și OnePlus Nord CE de anul trecut, ceea ce înseamnă că în Marea Britanie singurul model disponibil costă 299 de lire sterline (349 EUR/aproximativ 400 USD/550 USD) de la OnePlus.com, Amazon și John Lewis. Acest model vă oferă 8 GB de RAM și 128 GB de spațiu de stocare, cu o opțiune de finisare Grey Mirror sau Bahama Blue.

La acel preț, OnePlus Nord CE 2 intră în luptă împotriva Realme 9 Pro și puțin mai scump Poco F3 , printre alți medii de rang inferior. Costă cu exact 100 de lire sterline mai puțin decât OnePlus Nord 2, cu care împărtășește surprinzător de puțin, cel puțin din punct de vedere hardware.

 
 

Proiecta

 • Design și dimensiuni similare cu OnePlus Nord CE
 • Modulul camerei curbat atractiv sugerează influența lui Oppo
 • Fără difuzoare stereo sau glisor de alertă

OnePlus nu a schimbat atât de mult designul celui mai recent model mediu accesibil. Este un alt telefon din plastic cu o senzație de mână solidă și un aspect destul de neremarcabil.

Cu o grosime de 7,8 mm, este puțin mai subțire decât predecesorul său. De fapt, acesta este cel mai subțire telefon al mărcii de la OnePlus 6T. De asemenea, este ceva mai înalt și mai îngust decât înainte, dar aici vorbim de fracțiuni de milimetru.

Noul telefon cântărește 173 de grame, ceea ce este un denivelare de trei grame fără importanță față de original. Este relativ ușor pentru un smartphone modern, în orice caz.

Încă aveți o mufă pentru căști de 3,5 mm la acest model de a doua generație și încă nu există niciun glisor de alertă. Această din urmă omisiune continuă să fie puțin păcat, deoarece a fost întotdeauna un factor distinctiv binevenit în telefoanele OnePlus mai scumpe.

O altă omisiune dezamăgitoare este orice fel de sunet stereo, așa că va trebui să vă descurcați cu un difuzor mono slab. Aceasta nu este o condiție prealabilă pentru un telefon de acest preț, dar plătind doar puțin mai mult pentru Realme 9 Pro Plus sau Poco F3 vă va asigura o experiență audio mai deplină și mai captivantă.

Pe o notă mai pozitivă, suntem fani ai noului design al modulului camerei OnePlus Nord CE 2. Felul în care se ridică ușor și fără probleme din spatele telefonului îți aduce în minte Oppo Find X5 Pro , categoric premium, ceea ce are sens având în vedere fuziunea recentă dintre cele două companii.

Modelul nostru de testare a venit în nuanța Grey Mirror, care este un titlu destul de descriptiv pentru aceste lucruri. Este puțin monoton din anumite unghiuri, dar foarte reflectorizant. Se simte puțin ieftin în mână, datorită faptului că este fabricat mai degrabă din plastic decât din sticlă.

Purtând acel sentiment de „telefon ieftin”, nu există nicio evaluare IP de care să vorbim. S-ar putea să înțină un duș puternic, dar nu am fi dispuși să ne jucăm reputația pe asta.

Marginea din stânga a telefonului găzduiește un slot SIM care poate gestiona simultan carduri SIM duale și un card microSD, ceea ce este o caracteristică grozavă.

 
 

Afişa

 • AMOLED de 6,43 inchi
 • Rată de reîmprospătare de 90 Hz

OnePlus Nord CE 2 este în fața a ceea ce pare a fi exact același afișaj FHD+ AMOLED de 6,43 inchi ca înainte. Încă o dată, acest ecran este capabil să emită la o rată de reîmprospătare de 90 Hz, ceea ce este decent dacă nu printre cele mai bune din clasa sa.

O schimbare este că ecranul este acoperit de Gorilla Glass 5 de data aceasta, care este mai durabil decât sticla DragonTrail a OnePlus Nord CE 5G.

Lăsând deoparte similitudinea inerentă, acesta rămâne un ecran plăcut de tratat. Este complet plat, are rame destul de minime (dar pentru o bărbie puțin mai mare) și devine frumos și luminos până la 800 nits.

Modul de afișare Vivid P3 implicit crește ușor culorile, dar nu într-un grad care distrage atenția. Puteți reduce acest lucru la un mod sRGB delicat și puteți modifica setările în continuare folosind un glisor de căldură din meniul de setări relevant.

Certificarea HDR10+ înseamnă că vă puteți bucura de întreaga gamă de culori și pe Netflix, YouTube și Amazon Prime Video.

Opțiunile Always-On Display de la OnePlus continuă să fie printre cele mai gustoase de pe piață, oferind informații clare fără a pierde o durată de viață excesivă a bateriei.

O altă includere demnă de remarcat aici este un senzor de amprentă în afișaj, mai degrabă decât alternativele montate lateral, care adesea își pot face loc în telefoane mai accesibile. Acesta este drăguț, rapid și de încredere.

 
 

Camere de luat vederi

 • Același sistem cu trei camere ca înainte
 • Senzorul principal de 64 MP captează imagini decente, dacă nu sunt spectaculoase

Continuând tema schimbărilor incrementale, OnePlus Nord CE 2 păstrează același sistem cu trei camere ca și OnePlus Nord CE. Acest lucru este condus de o lățime familiară de 64 MP, susținută de o lățime de 8 MP de 119 grade și o macrocomandă de 2 MP de obicei inutilă.

Orice îmbunătățiri aici vor trebui să vină de la noul cip Dimensity 900, iar OnePlus susține că modurile portret și Night scape au fost îmbunătățite algoritmic.

Nu putem spune însă că îmbunătățirea a fost dramatică. OnePlus Nord CE 2 face fotografii perfect competente, dar se află la câteva lighe în spatele lui Realme 9 Pro Plus cu senzorul său emblematic Sony IMX766, mai ales când vine vorba de fotografii cu lumină scăzută.

O parte dintre noi a sperat că OnePlus va reduce același senzor de pe OnePlus Nord 2, dar fără niciun rezultat.

În ceea ce privește modul Noapte, încă nu există OIS care să ajute la menținerea stabilității. Fotografiile cu lumină scăzută nu au definiție și claritate, deși surprind atmosfera scenei destul de precis și nu încearcă pur și simplu să lumineze totul într-un grad nefiresc.

Probabil ați observat că nu este furnizat niciun teleobiectiv, dar modul de zoom 2x face o treabă destul de bună de decupare folosind acel senzor principal. Nu ați dori să aruncați în aer aceste fotografii mai mari decât dimensiunea ecranului telefonului, dar sunt bune pentru partajarea pe o rețea socială.

Ultra-wide de 8MP este un pas considerabil în jos față de senzorul principal, lipsit de detaliile și gama dinamică, dar face o treabă competentă.

Într-adevăr, competent este cuvântul operativ aici pentru sistemul de cameră al OnePlus Nord CE 2. Nu oferă nimic remarcabil și nimic flagrant pentru un telefon cu prețul și poziționarea pe piață. Dar poți face ceva mai bine pentru ceva mai mulți bani.

 
 

Performanță și specificații

 • MediaTek Dimensity 900
 • OxygenOS 11 pe Android 11

OnePlus susține că cipul MediaTek Dimensity 900 de 6 nm folosit în Nord CE 2 este cu 20% mai rapid și mai eficient decât Snapdragon 750G de 8 nm folosit în Nord CE original.

Acest lucru se potrivește vag cu propriile noastre teste, unde Nord CE 2 a obținut 720 în testul de referință single-core Geekbench 5 și 2.133 în multi-core. În schimb, Nord CE a obținut 633 și, respectiv, 1.812.

Acest lucru este ajutat de o memorie RAM completă de 8 GB standard, care este suficientă pentru a rula Android fără nicio bâlbâială evidentă sau limitări de memorie.

În ceea ce privește jocurile, telefonul este capabil să ruleze Genshin Impact pe setări medii la o rată de cadre care poate fi redată, dacă nu este netedă. Nu vă înșelați însă, acesta nu este un specialist în jocuri, chiar și la un preț atât de modest.

Poco F3 îl mănâncă în special la cină ca dispozitiv de joc, prin performanța emblematică a procesorului său Snapdragon 870, sunetul stereo de la difuzoarele sale duale și capacitatea de răspuns a ratei de eșantionare tactilă de 360 ​​Hz a afișajului său.

Când vine vorba de software, OnePlus a furnizat OxygenOS 11 pe deasupra Android 11. Acesta este puțin dezamăgitor, deoarece este același software de bază care a fost lansat pe OnePlus Nord CE cu un an înainte.

Lăsând deoparte lipsa de avansare, OxygenOS rămâne unul dintre skin-urile Android cele mai elegante și de-a dreptul agreabile din domeniu. Abordarea OnePlus arată un sentiment de gust și reținere care este prea rar în afara eforturilor de stoc ale Motorola și Nokia, iar lipsa de bloatware inutile este deosebit de îmbucurătoare.

Furnizarea a 128 GB de stocare internă nu reprezintă un avans față de Nord CE, dar cu siguranță acel slot microSD o face. De asemenea, beneficiați de conectivitate 5G ca standard.

 
 

Durata de viata a bateriei

 • baterie de 4.500 mAh
 • Încărcare SuperVOOC de 65 W

La fel ca OnePlus Nord CE de anul trecut, OnePlus Nord CE 2 furnizează o baterie de 4.500 mAh, aici formată din două celule mai mici pentru a permite o încărcare mai rapidă. Dar mai multe despre asta într-o clipă.

Rezistența telefonului este de obicei solidă, păstrând o încărcare suficientă pentru o zi întreagă de utilizare intensivă și, potențial, chiar și două zile de utilizare ușoară până la moderată. Am descoperit că am putea să facem o zi lungă de 15 ore, cu aproximativ 3 ore și 30 de minute de timp de pornire a ecranului și să rămânem totuși cu puțin peste 50% din baterie.

În testul clasic al bateriei TechRadar, care constă într-un videoclip 720p în buclă de 90 de minute cu luminozitatea ecranului setată la maxim, Nord CE 2 a pierdut doar 4% din încărcare. Acesta este un rezultat puternic, mai ales pentru un telefon mai accesibil cu un procesor mediu.

După cum am menționat deja, OnePlus Nord CE 2 a făcut un mare pas înainte în ceea ce privește viteza de încărcare. OnePlus a inclus un încărcător SuperVOOC de 65 W în cutie, ceea ce reprezintă o trecere la încărcătorul rapid produs în casă al companiei-mamă Oppo, mai degrabă decât la standardul Warp Charge al OnePlus.

Acesta a părut a fi doar un exercițiu de branding, cele două standarde dovedindu-se a fi aproape interschimbabile.

Lăsând deoparte denumirea, OnePlus susține că puteți încărca de la 1% la 100% în doar 32 de minute. Compania a susținut că originalul Nord CE va atinge 70% cam în același timp, deci este o sursă de progres real.

Este suficient de rapid încât s-ar putea să vă schimbați în mod fundamental abordarea în ceea ce privește încărcarea, cu 15 până la 30 de minute dimineața suficiente pentru a vă ajuta să treceți peste zi.

 
 

Ar trebui să cumpăr OnePlus Nord CE 2?

 
 

Cumpără-l dacă...

Software-ul elegant contează pentru tine
Există o mulțime de smartphone-uri de gamă medie care oferă specificații similare sau chiar superioare OnePlus Nord CE 2 pentru bani similari. Niciuna dintre ele nu are aceeași interfață de utilizare elegantă și restrânsă.

Vrei să te încarci rapid
Specificațiile remarcabile pentru OnePlus Nord CE 2 și îmbunătățirea cheie față de originalul Nord CE este încărcătorul său SuperVOOC de 65 W. Acest lucru vă va duce de la gol la plin în puțin peste 30 de minute.

Ai terminat cu telefoanele
voluminoase OnePlus Nord CE 2 este unul dintre cele mai compacte medii de pe piață, cu un corp subțire de 7,8 mm și o greutate de doar 173 g. Acesta are potențialul de a se strecura chiar și în buzunarele strâmte ale blugilor fără prea multă agitație.

 
 

Nu-l cumpăra dacă...

Cauți cea mai bună experiență de joc
OnePlus Nord CE 2 este capabil să ruleze jocuri foarte bine, dar Poco F3 oferă o experiență de joc complet mai bună pentru bani similari. Performanța sa este la un nivel diferit, afișajul este mai receptiv și are un set adecvat de difuzoare stereo.

Ceri cea mai bună cameră posibilă
OnePlus Nord CE 2 face poze decente, dar poți face mai bine pentru doar puțin mai mulți bani. Realme 9 Pro Plus face fotografii mult mai bune, mai ales în condiții de lumină scăzută, cu senzorul de imagine principal de calitate.

Vrei un afișaj neted
La 90 Hz, afișajul OnePlus Nord CE 2 este frumos și neted, dar poți face mai bine. Poco F3 și Redmi Note 11 Pro vă oferă ambele afișaje de 120 Hz pentru aproximativ aceiași bani.

 • Prima revizuire martie 2022