Recenzie Realme 9 Pro Plus

Un alt telefon impresionant de la Realme

Realme 9 Pro Plus reprezintă un nou capitol pentru linia bugetară a companiei de telefoane Android . Acesta este primul telefon „Pro Plus” din gamă și are câteva caracteristici pe care nu le vedem la smartphone-ul obișnuit.

Lansat alături de Realme 9 Pro (o versiune non-Pro nu a fost dezvăluită în momentul scrierii), acesta este un dispozitiv serios impresionant care ne arată că „Pro Plus” nu este doar un oximoron, este o promisiune.

Sari la...

Data lansării și prețul
Design
Display
Camera
Performanță și specificații
Durata de viață a bateriei
Ar trebui să o cumpăr?

Dacă cunoașteți telefoanele Realme , veți ști că marca excelează pe piața de la buget până la mediu. Realme 9 Pro Plus este doar o mai mare dovadă în acest sens. Ca și în cazul Realme GT din 2021, ne-am trezit foarte greu să găsim critici autentice la adresa acestui telefon, lăsându-ne să înjurăm că formatul de revizuire TechRadar necesită trei „contra”.

Există două caracteristici unice care, se pare, sunt menite să fie punctele de vânzare ale Realme 9 Pro Plus. Primul este un monitor al ritmului cardiac încorporat în scanerul de amprente. Acesta este un plus frumos, dar dacă nu am fi testat mobilul pentru a-l revizui, probabil că nu am fi observat că există acest lucru.

Al doilea punct de vânzare este cu adevărat ceva îndrăzneț și bizar: partea din spate a telefonului își schimbă culoarea în lumina soarelui, trecând de la un albastru strălucitor la un roșu strălucitor. Ne place cât de ciudat este acest lucru - chiar dacă nu aduce beneficii tangibile.

Dar, deși s-ar putea să verificați telefonul pentru această noutate atrăgătoare, veți rămâne pentru gama sa solidă de caracteristici și specificații.

Camerele telefonului, viteza de încărcare și puterea de procesare sunt peste medie pentru un telefon din acest interval de preț. Chiar și elementele mai slabe, cum ar fi afișajul sau bateria, sunt încă la egalitate cu telefoanele rivale la acest preț. După cum am spus, este greu să critici acest telefon.

Deosebit de impresionantă sunt capabilitățile camerei în condiții de lumină scăzută, care este un tip de fotografie la care am văzut anterior doar telefoanele premium la care funcționează bine. Cu senzorul Sony de 50 MP, Realme surprinde fotografii nocturne pe care ai crede că au fost făcute pe un iPhone.

Realme 9 Pro Plus face toate acestea fără a-și trăda rădăcinile ca dispozitiv cu costuri reduse. Prețul său este suficient pentru a-l face un telefon impresionant pentru aproape toți cumpărătorii. De fapt, este un telefon suficient de bun pentru a tenta oamenii care altfel și-ar dori un Samsung Galaxy sau Apple iPhone mult mai scump

După cum vă puteți da seama din această recenzie fără suflare de două minute, Realme 9 Pro Plus ne-a impresionat cu adevărat. Este un început grozav de 2022 de la brand și un punct de referință cu care vom compara toate telefoanele viitoare cu prețuri similare.

 
 

Preț și disponibilitate pentru Realme 9 Pro Plus

Realme 9 Pro Plus costă 349 de lire sterline (aproximativ 470 de dolari, 660 de dolari AU), așa că se află pe linia dintre telefoanele „buget” și „gama medie”.

Data de lansare a lui Realme este 4 martie în Marea Britanie. Nu avem informații despre disponibilitate pentru SUA și Australia, dar aceasta nu este o surpriză totală. Realme nu vinde telefoane în Statele Unite și, deși vinde în Australia, seria Realme 8 nu s-a lansat acolo.

Acest preț este, sincer, impresionant pentru un smartphone care arată, se simte și funcționează ca acesta. Concurenții contemporani includ Moto G200 și Xiaomi Redmi Note 11 Pro , care sunt puțin mai scumpe. 

Când am început să testăm Realme, nu ni s-a spus prețul și am ajuns la concluzia că ar fi ceva mai scump decât este de fapt. Când am aflat prețul real, am rămas șocați - adică asta pare o afacere.

 
 

Proiecta

Realme 9 Pro Plus folosește un model de design din spate care este pe cât de nou, pe atât de bizar. Deși nu arată așa din imaginile care însoțesc această recenzie, credeți-ne, este ciudat.

Asta din cauza a ceea ce Realme numește „Designul lui Light Shift”. Acesta nu este doar unul dintre acele spate care schimbă culoarea ca multe telefoane, care pâlpâie între nuanțe pe măsură ce le întorci - nu, seamănă mai mult cu Vivo V23 .

Cel mai bine este să-l compari cu una dintre acele căni care schimbă culoarea - când lași telefonul în lumina soarelui, treptat trece de la albastru la roșu aprins, lucru pe care l-am descoperit cu șoc prima dată când am adus dispozitivul la soare. După câteva minute în afara soarelui, revine la albastru.

Acesta este un truc grozav și a fost foarte distractiv să îl urmărim primele câteva ori când l-am încercat. Dar ar trebui să subliniem că schimbarea culorii necesită lumina directă a soarelui, nu lumină indirectă sau artificială, așa că funcționează doar în circumstanțe particulare. Dacă, la fel ca noi, locuiți în Marea Britanie, veți putea folosi această funcție doar de aproximativ trei ori pe an.

Dincolo de acel truc atrăgător, acesta este telefonul tău Android standard. Există un port USB-C și mufă pentru căști de 3,5 mm, cu un buton de pornire pe marginea dreaptă și un balansoar de volum pe cel din stânga.

Pe lângă versiunea Light Shift Design a telefonului pe care l-am testat, există și versiuni negru și verde disponibile.

 
 

Afişa

Cu o dimensiune de 6,43 inci, Realme 9 Pro Plus este de dimensiuni destul de medii în marea schemă a Android-urilor, iar rezoluția sa de 1080 x 2400 și rata de reîmprospătare de 90 Hz sunt, de asemenea, egale pentru un telefon de acest preț.

Deci, este un ecran perfect deservibil, bine pentru a juca jocuri sau a transmite videoclipuri (majoritatea aplicațiilor oferă oricum doar la acea rezoluție). De asemenea, este destul de colorat, deși am constatat că luminozitatea maximă a fost puțin mai mică decât ar putea fi.

Desfacerea acestui afișaj este o gaură pentru decuparea camerei din stânga sus.

Acest telefon folosește un senzor de amprentă în afișaj, iar una dintre caracteristicile intrigante ale telefonului este faptul că acesta funcționează ca un monitor al ritmului cardiac. Este un plus distractiv, care ar putea fi util pentru persoanele care nu au un tracker de fitness sau tehnologie personalizată pentru această funcție, deși, evident, nu este la fel de precis ca niciunul dintre acestea.

Din păcate, funcția este puțin ascunsă în telefon - a trebuit să o căutăm în aplicația Setări - așa că am dori să vedem un widget pe ecranul de pornire sau o plasare mai bună pentru el.

 
 

Camere de luat vederi

Există trei camere din spate pe Reamle 9 Pro Plus. În fruntea încărcăturii este un snapper principal de 50 MP, căruia i se alătură o cohortă macro de 8 MP ultra-largă și 2 MP.

Am fost plăcut surprinși de calitatea fotografiei de la camerele Snaps-urile arăta luminoase și îndrăznețe, cu detalii clare și contrastul a fost pronunțat, mai ales la pozele ultra-wide.

Profilul de culoare a fost incredibil de similar între imaginile standard și cele late, evitând o problemă pe care o au multe smartphone-uri cu mai multe camere. Pe tema „problemelor evitate”, imaginile ultra-late abia au fost distorsionate.

Probabil datorită senzorului Sony IMX766 din camera principală, care este destul de mare și, prin urmare, ia mai multă lumină, lumină slabă și imaginile de noapte arătau grozav. Fotografiile realizate în modul Fotografie de noapte au fost pline de detalii, clare și bine expuse, cu sursele de lumină din fotografie care nu elimină restul imaginii.

Cu toate acestea, nici modul Photo standard nu a fost rătăcit pentru acest tip de fotografie, ceea ce însemna că, chiar și atunci când nu aveam timp să ținem camera nemișcată câteva secunde (ceea ce îl cere modul Noapte), puteam totuși să facem o fotografie adecvată.

Este rar ca un telefon de buget să fie bun pentru fotografia cu lumină scăzută, așa că am fost foarte plăcut surprinși de performanțele lui Realme 9 Pro Plus.

Camera frontală atinge 16 MP și, deși selfie-urile arătau bine, am constatat că erau puțin spălate. Poate că pozele vibrante făcute cu camera principală ne-au răsfățat, dar am fi vrut să vedem mai multe selfie-uri colorate.

Înregistrarea video ajunge până la 4K, ceea ce este destul de standard pentru orice smartphone modern, deși este la 30 fps - puteți ajunge doar până la 60 fps dacă reduceți rezoluția la 1080p. Calitatea video a fost la fel de bună ca și fotografia, dar am constatat că autofocusul în timpul înregistrării poate fi agitat, sărind pentru a re-focaliza pe diferite obiecte în loc să alunece fără probleme între subiecte.

Un nou mod de cameră pe care nu l-am văzut până acum este Street, care se pare că este pentru Street Photography, cu câteva filtre diferite disponibile. În practică, nu a oferit niciun beneficiu suplimentar față de modurile și filtrele standard ale camerei. Există, de asemenea, un mod tilt-shift, lucru pe care l-am văzut pe câteva camere de smartphone-uri încercat înainte, dar am descoperit întotdeauna că software-ul AI nu poate recrea în mod convingător trucul complicat al hardware al camerei și a fost la fel și aici.

Mulțimea obișnuită de moduri este, de asemenea, prezentă, inclusiv instrumente macro, panoramă, pro, video lent, scanarea documentelor, instrumente video time-lapse și cu vizualizare duală.

 
 

Performanță și specificații

Realme 9 Pro Plus este al doilea telefon pe care l-am văzut cu chipset-ul MediaTek Dimensity 920 - celălalt a fost Vivo V23, care își schimbă culoarea menționat mai sus. Acesta este un cip de gamă medie care bate ușor alternativele Snapdragon.

Când am trecut telefonul prin testul de referință Geekbench 5, a returnat un scor multi-core de 2258. Este mai bun decât Vivo V23, care a ajuns la 2079 și îl pune la egalitate cu Samsung Galaxy S10 5G , Nubia Z20 și iPhone XR . , telefoane emblematice din anii trecuți.

Pentru un anumit context suplimentar, procesoarele moderne de gamă medie ajung de obicei în jurul valorii de 1800, în timp ce cele de top ating 3000s sau uneori 2900s, așa că Realme 9 Pro Plus este destul de puternic pentru prețul său.

Am testat telefonul în perioade lungi de jocuri și am constatat că a funcționat admirabil - titlurile s-au încărcat rapid și, în general, au putut rula confortabil opțiuni grafice ridicate. În plus, telefonul a durat mult să se încălzească în timpul jocurilor, probabil datorită noii tehnologii de răcire pe care Realme a introdus-o aici.

Am testat o versiune a telefonului cu 8 GB RAM, dar extinderea RAM este activată în mod implicit - aceasta vă permite să utilizați spațiul de stocare pentru a crește puțin RAM, iar Realme vă permite să obțineți până la 5 GB în plus în acest fel. Există 128 GB de stocare în unitatea noastră de revizuire.

Deoarece Dimensity 920 are un modem 5G, puteți conecta acest telefon la rețelele de conectivitate de top, dacă locuiți într-o zonă care îl oferă.

Există difuzoare stereo duale pe Realme 9 Pro Plus, ceea ce este bun pentru jocuri sau streaming media, deoarece înseamnă că este mai greu să acoperiți accidental grilajele difuzoarelor cu mâinile.

 
 

Software

Realme 9 Pro Plus rulează Android 12 cu propria interfață de utilizare Realme a companiei. Aceasta este în mare parte o schimbare a designului și a temei, dar Realme aduce o cantitate destul de mare de bloatware cu interfața sa de utilizator.

Punctul cheie de vânzare al Android 12 este caracteristica Material You, care vă permite să schimbați pictogramele aplicațiilor pentru a se potrivi cu imaginea de pe ecranul dvs. de pornire, dar, la fel ca majoritatea dispozitivelor Android 12, aceasta nu era disponibilă pe Realme UI la momentul 9 Pro Plus. lansa. (Cu toate acestea, dacă citiți această recenzie la câteva luni după ce a fost publicată pentru prima dată, este posibil ca Materialul dvs. să fi fost adus la telefon.)

După cum am menționat, bloatware-ul este o mică problemă aici. Realme 9 Pro Plus vine cu Amazon Shopping, Booking.com și LinkedIn deja instalate. Am văzut alte interfețe de utilizare pentru telefoane cu mult mai mult bloatware, așa că Realme nu este cel mai rău pentru asta în niciun caz, dar este totuși destul de enervant.

Am descoperit că navigarea prin interfața de utilizare a telefonului a fost destul de rapidă: rareori a existat întârzieri când treceam între meniuri sau deschidem și închiseam aplicații.

 
 

Durata de viata a bateriei

La fel ca și afișajul, durata de viață a bateriei este un alt aspect al Realme 9 Pro Plus, care este destul de medie pentru acest tip de telefon. 

Există o baterie de 4.500 mAh care a durat în mod fiabil o zi de utilizare, indiferent dacă ziua a constat în rețelele sociale ciudate ici și acolo sau în lungi perioade de jocuri pe mobil și streaming de filme. Poți cu adevărat să împingi acest telefon și să te bazezi pe el pentru a continua să bifezi.

Totuși, nu am ajunge până la a spune că telefonul are o baterie de două zile, deoarece ar trebui să-ți modulezi cu adevărat comportamentul pentru a-l menține atât de mult. 

Viteza de încărcare este destul de impresionantă pentru un telefon de gamă medie ca acesta la 60 W. Chiar și unele telefoane emblematice, cum ar fi Samsung Galaxy S22 , rămân în spatele acestui lucru. 

La această viteză, alimentarea telefonului de la gol la plin ar trebui să dureze aproximativ o jumătate de oră - dar având în vedere durata de viață a bateriei telefonului, nu ar trebui să te trezești la 0% prea des.

 
 

Ar trebui să cumpăr Realme 9 Pro Plus?

 
 

Cumpără-l dacă...

Designul din spate te impresionează
. Nu este nicio rușine să găsești impresionant designul neobișnuit din spate al lui Realme 9 Pro Plus; este un truc distractiv de petrecere (atâta timp cât petrecerile tale sunt în aer liber într-o zi însorită) și face ca mobilul să iasă în evidență.

Îți place fotografia cu lumină scăzută
La prețul lui Realme 9 Pro Plus, ai fi greu să găsești un telefon cu cameră mai bun pentru a face poze noaptea sau în condiții de iluminare slabă.

Ai nevoie de încărcare rapidă.
Puține telefoane mobile de gamă medie ating o putere de 60 W, iar puținele care o fac sunt tot de la Realme sau de la compania soră OnePlus. Fanii alimentării rapide vor găsi această opțiune grozavă.

 
 

Nu-l cumpăra dacă...

Senzorul de ritm cardiac este atracția dvs. principală.
S-ar putea să fiți atras de faptul că telefonul Realme are un monitor de ritm cardiac, dar dacă vă pasă cu adevărat de această funcție, vă recomandăm să cumpărați un tracker de fitness ieftin.

Ai nevoie de o autonomie de două zile a bateriei.
Are sens să te uiți la segmentele de telefoane medii sau bugetare pentru o baterie grozavă, dar în timp ce Realme este decent în acest sens, puterea sa de durată nu este deosebit de impresionantă.

Aveți nevoie de o rată de reîmprospătare uniformă a ecranului
. O specificație curioasă este că, în timp ce Pro Plus are un ecran de 90 Hz, Realme 9 Pro, mai accesibil, primește unul de 120 Hz. Deci, dacă rata de reîmprospătare a ecranului este mai importantă decât o cameră spate care schimbă culoarea sau camere cu lumină scăzută, poate luați în considerare celălalt model.

  • Prima revizuire în februarie 2022