Recenzie Realme GT 2

O opțiune de top de gamă medie

Realme GT 2 este unul dintre cele mai bune telefoane Android de până acum pentru cei care doresc aroma unui telefon de 1000 USD/1000 GBP la aproximativ jumătate din preț.

Trei caracteristici contribuie în principal la evaluarea noastră și fiecare dintre aceste părți cheie este cu adevărat impresionantă. În primul rând, Realme GT 2 are un ecran OLED luminos și vibrant de 120 Hz.

Sari la...

Data lansării și prețul
Design
Display
Specificații și performanță Cameră Durată de viață a bateriei Ar trebui să-l cumpărați?

Impresionantă este și camera principală de 50 MP. Această cameră principală folosește excelentul senzor Sony IMX766, văzut și în OnePlus 9 Pro și Oppo Find X5 Pro și oferă o calitate excelentă a imaginii, zi și noapte. Și, în timp ce păstrarea evidenței nu se potrivește cu cea a celor mai bune telefoane, performanța sa este totuși grozavă, având în vedere costul mediu al lui GT 2. 

Realme GT 2 are și un procesor high-end. Sigur, este nava emblematică a Qualcomm din 2021, dar încă funcționează extrem de bine în 2022 - și, fără îndoială, va continua să facă acest lucru în anii următori. 

Acest telefon este emblematic pentru atractivitatea telefoanelor Realme. Adesea oferă hardware mai bun decât concurența, iar acest lucru depășește de obicei orice finețe îi lipsește software-ul de backend. 

Durata de viață a bateriei este principalul motiv posibil pentru a vă face pauză. În timp ce capacitatea bateriei de 5.000 mAh a lui Realme GT 2 este exact ceea ce am spera într-un telefon ca acesta, rezistența sa în modul de afișare de 120 Hz este mai mică decât unele dintre telefoanele cu putere redusă pe care le-am testat recent, cum ar fi Xiaomi Redmi. Nota 11 . 

Realme GT 2 este un telefon pe care probabil va trebui să-l încărcați în fiecare zi. S-ar putea chiar, așa cum am făcut-o ocazional, să trebuiască să-i dai un plus înainte de o ieșire. Totuși, vorbim de rezistență similară cu cea a unor telefoane de anul trecut cu acest chipset, precum OnePlus 9 .

 
 

Prețul și disponibilitatea Realme GT 2

 • Începe de la 499 GBP (aproximativ 660 USD, 885 USD)
 • Ieșit acum în Marea Britanie
 • Nu există disponibilitate în SUA

Realme GT 2 a fost lansat în China în ianuarie 2022, dar a ajuns pe piețele vestice abia în martie. Face parte dintr-un duo, format din Realme GT 2 și Realme GT 2 Pro . 

Acest telefon GT 2 începe de la 499 GBP (aproximativ 660 USD, 885 USD), ceea ce îl face cu 200 GBP mai puțin decât Realme GT 2 Pro. Are un ecran cu rezoluție mai mică, un procesor din generația anterioară și o cameră inferioară ultra-wide. 

Realme GT 2, de 499 GBP, are și jumătate din spațiul de stocare: 128 GB și 8 GB RAM. Există o versiune avansată cu 256 GB spațiu de stocare și 12 GB RAM la 549 GBP (aproximativ 725 USD, 975 USD).

Realme GT 2 este disponibil acum în Marea Britanie și este probabil să aterizeze și în Australia, deși nu avem aceste detalii în momentul scrierii acestui articol. Nu va fi vândut în SUA.

 
 

Proiecta

 • Placă din biopolimer „asemănătoare hârtiei”.
 • Sticla este, de asemenea, o opțiune în Realme GT 2, cu specificații inferioare
 • Scaner de amprentă pe ecran

Multe telefoane Realme au design ciudat menit să vă atragă instantaneu atenția. Sloganuri uriașe tipărite pe spatele unora dintre telefoanele sale citesc ca reclame portabile pentru companie. În schimb, Realme GT 2 este rezervat. Dar este totuși, în mod tradițional Realme, orice altceva decât obișnuit.

Un dreptunghi neted spre partea de sus a telefonului poartă semnătura designerului panoului din spate, Naoto Fukasawa. Chiar dacă alegeți să utilizați carcasa neobișnuit de drăguță, moale, la pachet, nu veți scăpa de semnătură, care face o a doua apariție, în imprimare lucioasă. 

Este un alt atrage atenția, dar suntem mulțumiți de cât de bun pare Realme GT 2 în ansamblu.

Spatele lui Realme GT 2 este din plastic, precum și părțile laterale – dar nu este plastic normal. Realme îl descrie ca fiind „derivat din resurse regenerabile, cum ar fi celuloza de hârtie” și îl numește „biopolimer”.

Compania evită în mod clar termenul de plastic, dar descrierea lui Realme sugerează că este un bioplastic cu o componentă de celuloză. Potrivit companiei, utilizarea acestui bioplastic reduce emisiile de carbon din fabricarea plăcii din spate cu „35,5%”; trebuie remarcat faptul că Realme nu precizează în mod explicit ce linie de bază a fost folosită pentru a ajunge la această cifră.

Placa din spate are o textură în relief care arată și se simte plăcut, iar nuanța verde a telefonului nostru de recenzie este minunată. În această opțiune de culoare, detaliul semnăturii designerului nu pare atât de deplasat. Acesta este unul dintre telefoanele mai bine făcute de Realme.

Nu sunteți fan? Există un Steel Black GT 2 care pare să aibă un spate din sticlă, iar acesta este singurul finisaj disponibil cu stocarea de 128 GB cu specificații inferioare și 8 GB RAM. De asemenea, pare să nu aibă plăcuța cu semnătură, dacă aceasta ar fi o oprire. La lansare, acesta era disponibil pentru 399 de lire sterline în Marea Britanie - o fură. Prețul său standard este de 499 GBP, iar aceasta este probabil versiunea pe care am cumpăra-o.

Toate versiunile Realme GT 2 au un scanner de amprentă pe ecran. Calea evidentă ar fi ca Realme să folosească unul mai ieftin, cu încărcare laterală, dar a dat peste cap.

Acest scaner este rapid și a funcționat de fiecare dată în timpul testării, dar există un dezavantaj aici. Realme GT 2 nu vă „căută” degetul în modul de așteptare sau când atingeți ecranul. Trebuie să apăsați butonul de pornire – apoi zona de deblocare din afișaj. Pe cât de fiabil este acest scaner de amprente, unul încorporat în butonul lateral de pornire ar fi mai rapid. 

Accesați meniul de setări și puteți activa modurile „Ridicare pentru a trezi” și „Atinge dublu pentru a trezi”, care îmbunătățesc lucrurile, deoarece elimină nevoia de a apăsa butonul de pornire. În opinia noastră, unul dintre acestea ar trebui să fie pornit în mod implicit.

Telefonul are difuzoare stereo bune, cu un driver în partea de jos și altul deasupra afișajului. Ecranul de 6,6 inchi este o dimensiune bună pentru Androidul unui entuziast, ceea ce este acest telefon.

Nu sunt multe de plâns când vine vorba de hardware-ul exterior al Realme GT 2, dar ne este dor să avem o mufă pentru căști.

 
 

Afişa

 • Lipsește panoul de rezoluție ultra-înaltă al lui GT 2 Pro
 • Culoare bună, dar vă poate reprezenta greșit fotografiile
 • Ecran OLED vibrant

Ecranul lui Realme GT 2 arată prima diferență cheie între acest telefon și mai scump Realme GT 2 Pro. Este un display AMOLED de 120 Hz cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli. Versiunea Pro are un panou cu rezoluție mai mare de 1440p. 

Există o diferență vizibilă, desigur, dar afișajul Realme GT 2 este încă clar. De asemenea, este colorat și puteți alege exact cât de colorat devine. 

Modul implicit „viu” aderă la standardul DCI P3 cu gamă largă de culori. „Natural” oferă ceva mai aproape de sRGB, iar modul Pro vă permite să comutați între DCI P3 și gama nativă a panoului OLED pentru o saturație și mai salbatică a culorilor. De asemenea, oferă control al temperaturii culorii. 

Ca întotdeauna, alege-l pe cel care arată cel mai bine ochilor tăi. După câteva zile cu Vivid, am trecut la Natural. Singura problemă este că aplicația Fotografii nu anulează această calibrare a culorii, așa că, dacă maximizați culoarea afișajului, toate fotografiile dvs. Realme GT 2 vor apărea suprasaturate până când le priviți pe un ecran diferit.

Acesta este un ecran de 120 Hz care poate fi downclocked la un mod de economisire a energiei de 60 Hz și există o setare Auto care schimbă automat rata de reîmprospătare. Totuși, nu pare să fie deosebit de dinamic, deoarece nu poate scădea rata de reîmprospătare sub 60Hz, conform propriilor caracteristici de monitorizare ale Android. 

Realme GT 2 acceptă videoclipuri HDR și arată grozav când îl redați. Există chiar și o comutare în meniul de setări de afișare care vă permite să maximizați luminozitatea cu HDR pentru a afișa cu adevărat atât conținutul, cât și ecranul. 

Ecranul este evaluat la 1300 nits de luminozitate maximă, similar cu cele mai scumpe telefoane din lume. Realme nu folosește acest tip de putere în lumina directă a soarelui, deoarece ar încălzi prea mult telefonul și ar ucide bateria în foarte puțin timp. Cu toate acestea, am fost perfect mulțumiți de vizibilitatea în aer liber și, la fel ca cele mai bune OLED-uri, un mod automat de „lumină solară” ajustează culoarea și contrastul pentru a maximiza vizibilitatea în lumina directă a soarelui. 

Sigur, puteți cheltui mai mult pe Realme GT 2 Pro și puteți obține un ecran cu specificații și mai mari, dar acesta vă aduce 95% din drum până acolo.

 
 

Specificații și performanță

 • Android 12 cu RealmeUI
 • Performanță bună
 • Unele erori au rămas de remediat la lansare

Realme GT 2 rulează Android 12 și are o piele Realme UI 3.0 deasupra. Spre deosebire de ceea ce v-ați putea aștepta de la un brand chinez parvenit precum Realme, software-ul este în mare parte inofensiv. 

E curat; nu există aplicații Realme preinstalate – doar câteva instrumente de bază, cum ar fi vizualizatorul de fotografii și playerul media. Vine cu Amazon, LinkedIn și booking.com preinstalate, fără îndoială pentru un mic recul din partea acestor companii, dar le puteți șterge în aproximativ 25 de secunde. Performanța generală este minunată și netedă, asistată de niște animații de navigare bine reglate, cu nuanțe de inerție. 

Totuși, aceasta este încă o interfață de utilizare terță parte și, ca de obicei, asta înseamnă că există o mulțime de personalizări care se găsesc chiar sub suprafață. Lucrurile neobișnuite care sunt ușor de accesat includ capacitatea de a schimba viteza animațiilor de tranziție și de a face să apară tastatura atunci când intri în sertarul aplicației. Acesta este unul pentru persoanele cu biblioteci masive de aplicații.

Există doar câteva probleme minore. Puteți alege între modurile de interfață Întuneric și Luminos, care fac culoarea implicită de fundal a interfeței fie albă, fie neagră. În modul întunecat, un text din meniul drop-down de notificări nu este suficient de clar. De câteva ori, dock-ul drop-dock pentru notificări a fost blocat pe loc, așezat deasupra aplicațiilor până când l-ați manipulat din cale.

Și modul de afișare permanent al software-ului nu pare să funcționeze - cel puțin pe Realme GT 2. Nu a apărut niciodată, indiferent de setările pe care le-am folosit. Nu există nimic pe care o actualizare de software sau două nu ar putea remedia aici, dar telefonul, de fapt, are nevoie de mai mult decât câteva. 

Realme GT 2 este un telefon foarte puternic. Are procesorul Snapdragon 888, chipset-ul de vârf al Qualcomm la începutul-mijlocul anului 2021. Ne place să vedem că telefoanele de gamă medie folosesc procesoare de ultimă generație, deoarece acestea sunt aproape întotdeauna superioare celor mai recente modele de nivel mediu. 

Realme GT 2 are 3519 în Geekbench 5, 1133 per nucleu, un rezultat comparabil cu telefoanele emblematice de ultima generație precum OnePlus 9 Pro. Există, de asemenea, un mod GT care pretinde că maximizează performanța telefonului în detrimentul duratei de viață a bateriei. Într-o rulare Geekbench folosind acest mod, telefonul a obținut de fapt mai puține rezultate în modul GT, demonstrând că este mai mult despre eliminarea oricăror funcții de economisire a energiei pe care le-ați activat, cum ar fi reîmprospătarea la 60 Hz, decât o modalitate de a modifica efectiv plafonul de putere.

Am încercat un test de stres 3D Mark Wild Life pentru a vedea dacă modul GT a modificat comportamentul de accelerare în timp. Puterea maximă a scăzut la 75% în modul GT, 71% în modul standard: această diferență se poate datora modului de performanță, dar nu este unul major.

Cu un Snapdragon 888, oricum nu este nevoie de o astfel de ridicare a tavanului. Jocurile rulează frumos pe Realme GT 2. Se lansează rapid, iar cele dure joacă la rate de cadre vizibil mai mari decât majoritatea telefoanelor mai ieftine care se vând la aproximativ 350 USD. Fortnite vă permite să setați rata maximă a cadrelor la 60 de fps și, deși nu atinge întotdeauna acest lucru cu toate setările grafice la maxim, își petrece totuși mult timp la 60 de fps. 

Dacă doriți performanțe similare, dar nu vă puteți extinde la prețul lui GT 2, luați în considerare Realme GT Neo 2 . Are un procesor Snapdragon 870, care este de asemenea grozav.

 
 

aparat foto

 • Cameră principală grozavă
 • Cameră macro proastă
 • Mediu ultra-larg

Nu puterea brută face ca Realme GT 2 să iasă în evidență pentru fanii tehnologiei. Este procesorul de ultimă generație asortat cu hardware-ul camerei de ultimă generație, chiar dacă doar una dintre cele trei camere din spate o are de fapt. 

Realme GT 2 are o cameră principală de 50 de megapixeli, o cameră ultra-largă de 8 megapixeli și o macro de 2 MP care, ca toate macro-urile de 2 MP, este proastă. Nici ultra-wide nu este atât de grozav, dar camera lată de 50 de megapixeli este excelentă. 

Folosește senzorul Sony IMX766 și are OIS, stabilizare optică a imaginii. Aceleași lucruri sunt folosite în telefoane mult mai scumpe, cum ar fi Oppo Find X5 Pro, Xiaomi 12 și Honor Magic 4 Pro . Este un senzor mare de 1/1,56 inch, care este cu kilometri mai bun decât camera Samsung de 50 MP pe care am văzut-o în mai multe telefoane mai ieftine recent, cum ar fi Xiaomi Redmi Note 11. S-ar putea să arate similare pe hârtie, dar nu sunt. 

Realme GT 2 creează fotografii excelente în aproape orice situație, cu camera sa principală, datorită combinației dintre un senzor excelent, un ISP excelent și procesare software bună. 

Fotografiile luminate de zi par curate chiar la nivelul pixelilor. Aceasta este o reală realizare într-un telefon moderat accesibil, care utilizează pixel binning, unde un aspect ușor sintetic sau pictat este adesea un efect secundar al procesării implicate. 

Această integritate excelentă a imaginii înseamnă că chiar și modul de zoom 2x, pur un zoom digital, produce imagini complet credibile. Acestea, spre deosebire de imaginile 1x, au adesea un aspect procesat de aproape. Dar am văzut și mai rău de la camerele reale cu zoom 2x de-a lungul anilor.

Îmbunătățirea Auto HDR de la Realme este în mare parte grozavă, capabilă să echilibreze prioritățile cerurilor strălucitoare și ale prim-planurilor mai întunecate ca un profesionist. Își va pierde o notă de detaliu de evidențiere în condiții extreme, cum ar fi o scenă de apus de soare, dar judecând după cât de bine arăta de obicei primul plan, am spune că acest tip de contrast a fost probabil destinat. Totuși, dacă am avea puterea de a face orice modificări ne dorim, ne-am dori să vedem Realme GT 2 încercând la fel de mult să păstreze detaliile de evidențiere dure, precum și să scoată în evidență detaliile umbre.

După ce am analizat un teanc de telefoane Realme în ultimii doi ani, ne așteptam să vedem că Realme GT 2 crește exagerat de culoare. Va apărea așa dacă utilizați unul dintre modurile de afișare mai îndrăznețe. Dar, după transferul fotografiilor pe un monitor calibrat în culori, uneori există doar un masaj fracționar al ierbii - făcând iarba să pară prea verde în unele imagini.

Imaginile menționate mai sus au fost rezultate ale fotografierii în modul standard - activați modul „AI” și toate pariurile sunt dezactivate. Fidelitatea culorii nu este scopul cu modul AI, iar imaginile realizate în acest mod sunt destul de partajabile, deoarece sar cu adevărat de pe ecranul unui telefon.

Calitatea imaginii de noapte este excelentă pentru un telefon la prețul Realme GT 2. Există un mod de noapte dedicat, care durează aproximativ două secunde pentru a captura o imagine – dar chiar și modurile standard și 50MP pot oferi rezultate excelente. Aceasta este o demonstrație a cât de mult pot face OIS de ridicare grea și un senzor de bună calitate.

Uneori, aceste imagini care nu sunt în modul de noapte pot arăta de fapt mai bine, lăsând cerul nocturn să apară negru; dimpotrivă, modul nocturn de calcul încearcă întotdeauna să scoată în evidență gradații tonale și culoare pe cer acolo unde este posibil. 

Fotografiile făcute cu iluminarea interioară slabă arată și ele bine. Realme GT 2 păstrează o cantitate bună de detalii cu un nivel acceptabil de zgomot la ISO 2000, o setare de sensibilitate destul de ridicată. 

Acest telefon face să faci fotografii bune o briză. Rata noastră de lovituri a fost neobișnuit de mare cu Realme GT 2. Și problemele?

Pe lângă tendința Auto HDR de a favoriza detaliile umbrelor în detrimentul reținerii luminii, obiectivul provoacă în mod obișnuit să apară unul sau două mici discuri verzi în fotografiile dvs. atunci când fotografiați direct la soare. În primele zile de testare am avut câteva probleme majore de focalizare cu modul zoom 2x, dar aceste probleme păreau să se fi rezolvat în mare parte de la sine, chiar și fără nicio actualizare de software. 

Camera ultra-wide nu este, de asemenea, un patch pe camera principală de 50MP. Deși beneficiază de procesarea imaginii audio a telefonului, făcând fotografiile tale să arate bine de la distanță, poți vedea defectele din afara centrului cadrului la o inspecție mai atentă.

Ultra-wide folosește o cameră Omnivision de 8MP, văzută și în mai ieftin Realme 9 Pro Plus . 9 Pro Plus este un telefon care merită luat în considerare dacă nu sunteți căsătorit cu performanța de vârf a lui Realme GT 2, deoarece primul pare să aibă aceeași matrice de camere din spate.

Caracteristicile video sunt, de asemenea, decente. Realme GT 2 poate filma videoclipuri stabilizate la rezoluție de până la 4K, 60 de cadre pe secundă. Filmarea este curată, mișcarea este lină și imaginea este detaliată. Va avea chiar o fisură la video cu lumină ultra-scăzută, la rezoluție de 1080p.

Deși nu veți realiza o capodoperă cu această înregistrare, are o gamă dinamică semnificativ mai bună decât fotografierea 4K, ceea ce sugerează că poate folosi capacitatea DOL-HDR a senzorului. Depășește cu ușurință ceea ce ai obține dintr-o GoPro Hero 10 Black cu o iluminare foarte proastă. 

Realme GT 2 are și o cameră selfie foarte solidă, alimentată de un senzor Sony IMX471. Selfie-urile au o mulțime de detalii într-o lumină bună, iar hardware-ul de separare a pixelilor le permite să păstreze un nivel de bază de detalii bine în condiții de lumină slabă. 

Există o utilizare extinsă a HDR în selfie-uri când ești iluminat din spate. Iar modul Portret estompează fundalul pentru un aspect ușor creativ/DSLR.

 
 

Durata de viata a bateriei

 • Durată de viață neremarcabilă a bateriei în modul său de afișare de 120 Hz
 • longevitate mai bună la 60 Hz
 • Încărcare rapidă de 65 W

Realme GT 2 are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 65 W. Conform testelor noastre, vă duce de la plat la plin în 43 de minute și ajunge la 89% în 30 de minute. 

Este posibil să fie nevoie să vă bazați pe această încărcare rapidă, deoarece durata de viață a bateriei nu este atât de mare, în special în modurile de afișare 120 Hz sau Auto. În timp ce Realme GT 2 poate trece printr-o zi moderată de utilizare, pur și simplu nu am descoperit că ne mai rămâne atât de multă încărcare de timpul de conectare. Și dacă ar fi să-l luăm într-o ieșire de noapte, cu siguranță i-am reîncărca înainte de a pleca de acasă. 

Vestea bună, desigur, este că o încărcare de 10 minute ar trebui să fie cu ușurință suficientă pentru asta. 

Rezistența pare să se îmbunătățească dacă treceți la modul de afișare de 60 Hz al Realme GT 2, permițându-vă să vedeți aproximativ 30% încărcare rămasă până la culcare. Derularea nu pare nicăieri la fel de lină la 60 Hz, dar utilizarea strategică a acestui mod este sensibilă dacă nu veți avea întotdeauna acces la un punct de încărcare. 

Nu există încărcare fără fir aici, dar asta nu este o surpriză într-un telefon în care bugetul a fost în mod clar alocat foarte atent.

 
 

Ar trebui să cumpărați Realme GT 2?

 
 

Cumpără-l dacă...

Vrei putere cu un buget redus
Realme GT 2 este unul dintre cele mai accesibile telefoane cu un procesor adevărat de top. Da, Snapdragon 888 îmbătrânește puțin – iar Realme GT original avea același chipset – dar acest telefon este încă o putere. Jocurile funcționează bine, la fel ca și Android 12.

Doriți să faceți fotografii de
top, Realme GT 2 îl bate și pe Realme GT original în calitatea camerei. Sony IMX766 de 50 MP este un adevărat soldat care poate face fotografii de vârf; te va dezamăgi doar ocazional din cauza tendinței sale de a permite o oarecare supraexpunere în condiții extreme.

Vrei un telefon elegant
Acesta este unul dintre cele mai frumoase telefoane Realme, cu un stil de bază mai apropiat de ceea ce ne-am aștepta de la brandul soră OnePlus. Placa cu semnătură a designerului este puțin... neobișnuită, dar lipsește din versiunea Steel Black.

 
 

Nu-l cumpăra dacă...

Vrei o baterie de lungă durată
Realme GT 2 nu este o stea de viață a bateriei, în ciuda faptului că are o capacitate bună de 5.000 mAh. Rezistența sa atunci când rulează în modul său de afișare de 120 Hz (sau comutare automată) este în regulă, lăsându-vă cu puțin tampon pentru acele zile deosebit de grele - sau nopți. Există modalități de a îmbunătăți acest lucru, desigur, cum ar fi modul de economisire a bateriei și scăderea la 60Hz, dar pentru a vedea telefonul la cel mai bun grad, va trebui să vă bazați puțin pe încărcare.

Vrei mai mult de un obiectiv bun
În timp ce calitatea camerei este un punct culminant aici, este doar datorită camerei principale a Realme GT 2. Ultra-wide nu este nimic special, iar macro este un gunoi. Pentru o cameră superioară completă, luați în considerare un upgrade la Realme GT 2 Pro. Prețul său de pornire este mai mare, dar încă reprezintă o valoare bună.

Îți pasă de încărcarea fără fir
Realme GT 2 nu are încărcare wireless, ceea ce poate fi important pentru unii. Vă reamintim că există întotdeauna unele caracteristici lăsate pe un telefon ca acesta: Android-uri care oferă unele, dar nu toate, aspectele unui telefon de top.